Nieuws

 • Een parel voor een prof

  Een parel voor een prof

  27 juni 2014, 15:54

  Afgelopen vrijdag heeft toxicoloog prof. dr. Geny Groothuis van de  Rijksuniversiteit Groningen  een ZonMw Parel voor haar jarenlange onderzoek naar alternatieven voor dierproeven vervangen. Proefdiervrij feliciteert haar met deze prijs.

  Lees meer »
 • Proefdiervrije techniek wint belangrijke prijs

  Proefdiervrije techniek wint belangrijke prijs

  16 juni 2014, 13:40

  Afgelopen vrijdagmiddag reikte Marianne Thieme de Hugo van Poelgeestprijs voor alternatieven uit aan het team van dr. Robert Passier! Volgens de jury lijkt zijn onderzoekstechniek mogelijk dierproeven uiteindelijk overbodig te maken. 

  Lees meer »
 • Stormloop op dierdonorcodicil door dierenartsen

  Stormloop op dierdonorcodicil door dierenartsen

  5 juni 2014, 09:00

  Dat overleden huisdieren het leven van proefdieren kunnen redden weten steeds meer huisdiereigenaren. Maar deze kennis verspreidt zich als een lopend vuurtje onder dierenartsen. Het dierdonorcodicil is daardoor in korte tijd heel veel groter geworden. Dit project startte in 2011 met vijf dierenartsen. Drie jaar later zijn dit er zeven keer zoveel!  Van vijf naar drieënveertig dierenklinieken in de regio Utrecht!    

  Lees meer »
 • Proefdieren in jaarverslag Economische Zaken?

  Proefdieren in jaarverslag Economische Zaken?

  28 mei 2014, 12:08

  Vorige week publiceerden alle ministeries hun jaarverslag van 2013. Met belangstelling hebben we het jaarverslag van het ministerie van Economische Zaken gelezen. Henk van Gerven van de SP kon zich vinden in onze vragen en stelde twee feitelijke Kamervragen.

  Lees meer »
 • Verkiezingsuitslag gunstig voor de proefdieren?

  Verkiezingsuitslag gunstig voor de proefdieren?

  26 mei 2014, 13:21

  Proefdiervrij heeft in aanloop naar de verkiezingen haar achterban opgeroepen mee te lobbyen. En daarop is veel gereageerd. Dat helpt ons de komende tijd om de contacten met Nederlandse europarlementariërs te versterken en nieuwe banden te leggen.

  Lees meer »
 • Kritische bezoekers en pittige discussies

  Kritische bezoekers en pittige discussies

  20 mei 2014, 16:02

  Op 9 mei 2014 vond onze tweede informatiemiddag plaats, onder de titel 'Kijkje in het lab'. Deze keer gingen de deuren open van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Hier lopen twee belangrijke projecten van Proefdiervrij, het dierdonorcodicil en het plastinatieproject. De deelnemers kregen een unieke kans: Ze gingen de discussie aan met medewerkers van de universiteit over het gebruik van proefdieren en proefdiervrije technieken. 

  Lees meer »
 • Allereerste Facebook college van Nederland

  Allereerste Facebook college van Nederland

  8 mei 2014, 10:38

  Heb je het ons eerste Facebookcollege gemist? Geen punt wij hebben de filmpjes en nieuwsberichten voor je verzameld zodat je ze nog eens rustig kunt bekijken en nalezen.

  Lees meer »
 • Lobby mee voor de proefdieren

  Lobby mee voor de proefdieren

  28 april 2014, 14:36

  Op 22 mei gaan we stemmen op onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement (EP). Bij het maken van de keuze op wie je stemt spelen natuurlijk een hoop overwegingen mee. Dierenwelzijn bijvoorbeeld. De Europese regelgeving, heeft grote gevolgen voor het welzijn van dieren in Nederland.

  Lees meer »
 • Passier wint Lef in het Lab Prijs

  Passier wint Lef in het Lab Prijs

  25 april 2014, 08:55

  Dr. Robert Passier van het LUMC heeft de symbolische Lef in ’t Lab-prijs gewonnen. Zijn proefdiervrije onderzoek naar het effect van medicijnen tegen kanker op hartspiercellen kon bij de verkiezing op de meeste publieksstemmen rekenen.

  Lees meer »
 • Allereerste facebookcollege op Proefdierendag 2014

  Allereerste facebookcollege op Proefdierendag 2014

  24 april 2014, 09:56

  Vandaag vindt het allereerste Facebookcollege van Nederland plaats. Proefdiervrij geeft interactief college tijdens lunchpauze op Proefdierendag. Op 24 april is het Proefdierendag en staat het Facebookprofiel van Proefdiervrij tussen 12:30 uur en 13:00 uur een half uur lang in het teken van dit college. Vijf invalshoeken met betrekking tot de proefdierproblematiek worden in informatieve en interactieve Facebookposts aangestipt.

  Lees meer »
Word Donateur!