Nieuws

 • Verkiezingsuitslag gunstig voor de proefdieren?

  Verkiezingsuitslag gunstig voor de proefdieren?

  26 mei 2014, 13:21

  Proefdiervrij heeft in aanloop naar de verkiezingen haar achterban opgeroepen mee te lobbyen. En daarop is veel gereageerd. Dat helpt ons de komende tijd om de contacten met Nederlandse europarlementariërs te versterken en nieuwe banden te leggen.

  Lees meer »
 • Kritische bezoekers en pittige discussies

  Kritische bezoekers en pittige discussies

  20 mei 2014, 16:02

  Op 9 mei 2014 vond onze tweede informatiemiddag plaats, onder de titel 'Kijkje in het lab'. Deze keer gingen de deuren open van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Hier lopen twee belangrijke projecten van Proefdiervrij, het dierdonorcodicil en het plastinatieproject. De deelnemers kregen een unieke kans: Ze gingen de discussie aan met medewerkers van de universiteit over het gebruik van proefdieren en proefdiervrije technieken. 

  Lees meer »
 • Allereerste Facebook college van Nederland

  Allereerste Facebook college van Nederland

  8 mei 2014, 10:38

  Heb je het ons eerste Facebookcollege gemist? Geen punt wij hebben de filmpjes en nieuwsberichten voor je verzameld zodat je ze nog eens rustig kunt bekijken en nalezen.

  Lees meer »
 • Lobby mee voor de proefdieren

  Lobby mee voor de proefdieren

  28 april 2014, 14:36

  Op 22 mei gaan we stemmen op onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement (EP). Bij het maken van de keuze op wie je stemt spelen natuurlijk een hoop overwegingen mee. Dierenwelzijn bijvoorbeeld. De Europese regelgeving, heeft grote gevolgen voor het welzijn van dieren in Nederland.

  Lees meer »
 • Passier wint Lef in het Lab Prijs

  Passier wint Lef in het Lab Prijs

  25 april 2014, 08:55

  Dr. Robert Passier van het LUMC heeft de symbolische Lef in ’t Lab-prijs gewonnen. Zijn proefdiervrije onderzoek naar het effect van medicijnen tegen kanker op hartspiercellen kon bij de verkiezing op de meeste publieksstemmen rekenen.

  Lees meer »
 • Allereerste facebookcollege op Proefdierendag 2014

  Allereerste facebookcollege op Proefdierendag 2014

  24 april 2014, 09:56

  Vandaag vindt het allereerste Facebookcollege van Nederland plaats. Proefdiervrij geeft interactief college tijdens lunchpauze op Proefdierendag. Op 24 april is het Proefdierendag en staat het Facebookprofiel van Proefdiervrij tussen 12:30 uur en 13:00 uur een half uur lang in het teken van dit college. Vijf invalshoeken met betrekking tot de proefdierproblematiek worden in informatieve en interactieve Facebookposts aangestipt.

  Lees meer »
 • Apen verdienen pensioen

  Apen verdienen pensioen

  8 april 2014, 15:27

  Proefdiervrij gaat naar Brussel om het onnodige gebruik van apen op de agenda te zetten. Proefdiervrij zal daarmee een bijdrage leveren aan het voornemen van Sharon Dijksma om het gebruik van apen in onderzoek terug te dringen.

  Lees meer »
 • Dijksma wil vernieuwing in onderwijs

  Dijksma wil vernieuwing in onderwijs

  3 april 2014, 15:12

  Staatssecretaris Dijksma wil dat er harder wordt gewerkt aan de vervanging van proefdieren in het onderwijs. Zij presenteerde dat onlangs in haar Plan van Aanpak dierproeven en alternatieven . Proefdiervrij zal een bijdrage leveren aan het voornemen van Sharon Dijksma om het diergebruik in het onderwijs terug te dringen.

  Lees meer »
 • Dennis en Valerio als proefdier

  Dennis en Valerio als proefdier

  1 april 2014, 09:47

  Het je het opmerkelijke nieuws ook gelezen? Dennis Storm en Valerio Zeno, bekend van het BNN programma Proefkonijnen, maken bekend zich beschikbaar te stellen als proefdier voor universiteiten.

  Lees meer »
 • Meer kennis zonder dieren

  Meer kennis zonder dieren

  31 maart 2014, 12:29

  Proefdiervrij wil staatssecretaris Sharon Dijksma handvatten bieden om inhoud te kunnen geven aan haar plannen om proefdieren terug te dringen.

  Lees meer »
Word Donateur!