Blog

 • Debby Weijers
  Debby Weijers
  Assistent beleidsmedewerker

  Mijn eerste college

  12 november 2014, 12:42

  Op dinsdag 12 november was het zover: ik ging mijn eerste college geven! Een beetje zenuwen waren er wel natuurlijk, maar ik had er ook veel zin in. Ik was vooral erg benieuwd hoe het zou gaan, wat voor vragen er gesteld zouden worden en hoe de groep zou zijn.  

  Lees meer
 • Marja Zuidgeest
  Marja Zuidgeest
  Directeur

  Het politieke dier

  6 november 2014, 15:59

  Op 26 november aanstaande is het weer zover: de Tweede Kamer gaat discussiëren met staatssecretaris Dijksma over het dossier dierproeven.  In het voorjaar bracht Dijksma haar actieplan Dierproeven uit. Proefdiervrij, maar ook de woordvoerders dierproeven werden blij verrast door de ambitie die Sharon Dijksma liet zien om ook echt stappen te willen zetten ten gunste van de proefdieren.

  Lees meer
 • Christiaan Wittevrongel
  Christiaan Wittevrongel
  Beleidsmedewerker

  Kunnen 4 van de 5 proefdier laboratoria binnenkort sluiten?

  22 oktober 2014, 16:20

  Op 18 oktober publiceerde dagblad Trouw een interview met Merel Ritskes-Hoitinga, hoogleraar proefdierkunde aan de universiteit Nijmegen. Haar boodschap, 80 procent van de dierproeven is nutteloos, maakte ons meer dan blij. Is Stichting Proefdiervrij niet meer nodig en kunnen we vier van de vijf proefdierlaboratoria sluiten? Tijd voor een fact-check.

  Lees meer
 • Debby Weijers
  Debby Weijers
  Assistent beleidsmedewerker

  Mijn eerste week bij Proefdiervrij

  8 oktober 2014, 15:41

  Afgelopen woensdag, 1 oktober, was voor mij de grote dag: ik had mijn eerste werkdag bij Proefdiervrij. Een beetje spannend is het natuurlijk altijd, maar ik had er vooral zin in. Nu de eerste paar dagen er op zitten, word ik alleen maar enthousiaster over de organisatie en de mensen die er werken.

  Lees meer
 • dr. Robert Passier
  dr. Robert Passier
  verbonden aan Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

  HARTelijk bedankt!

  2 oktober 2014, 14:24

  Ik wil graag langs deze weg iedereen bedanken die ons heeft gesteund in het tot stand komen van dit fantastische bedrag voor de aanschaf van een “cocktailmix” voor het maken van hartspiercellen;  een onmisbare basis voor ons werk.

  Lees meer
 • Marja Zuidgeest
  Marja Zuidgeest
  Directeur

  Universiteit van Maastricht stopt nog niet met onderzoek op labradors

  25 september 2014, 13:23

  Ondanks dat het onderzoek op labradors opgeschort is, heeft de Universiteit van Maastricht toch het besluit genomen om door te gaan met het hart-onderzoek op labradors. Meer dan 127.000 mensen hebben de petitie van de Anti-Dierproeven Coalitie getekend en zich geuit tegen het gebruik van labradors voor dit onderzoek. Hier wordt jammer genoeg niets mee gedaan. Daarom vinden wij het de hoogste tijd voor een structurele aanpak en de inzet van proefdiervrij hart-onderzoek.

  Lees meer
 • Christiaan Wittevrongel
  Christiaan Wittevrongel
  Beleidsmedewerker

  Proefdiervrij en de #icebucketchallenge

  4 september 2014, 10:41

  Enkele dagen geleden plaatsten wij een bericht over de ice bucket challenge op Facebook. Onze vraag in dit bericht leidde tot een levendige discussie en is aanleiding voor Proefdiervrij om contact op te nemen met de ALS-Stichting en samenwerking te zoeken voor gebruik en ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek.

  Lees meer
 • Marja Zuidgeest
  Marja Zuidgeest
  Directeur

  Labradors in Maastricht

  25 augustus 2014, 13:44

  De afgelopen dagen was er in de media veel commotie over een actie die is gestart door de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). Zij startten een petitie om 39 labradors die als proefdier zouden worden gebruikt te redden. De universiteit Maastricht wilde de dieren gebruiken voor onderzoek naar pacemakers. Wij kregen veel reacties binnen met de vraag hoe wij tegen deze actie aankijken.  

  Lees meer
 • Marja Zuidgeest
  Marja Zuidgeest
  Directeur

  Spannend ritje

  19 augustus 2014, 10:44

  Els rijdt iedere dag met de auto naar kantoor. De route kent ze al jaren uit haar hoofd. Maar vandaag werd haar ritje wel heel bijzonder. Onderweg zag ze namelijk iets in de berm liggen dat haar hulp nodig had.

  Lees meer
 • Marieke Krikhaar
  Marieke Krikhaar
  Communicatie adviseur

  Universiteitskliniek in het zonnetje

  14 augustus 2014, 08:37

  In april 2010 ging het dierdonorcodicil van start. Sindsdien kunnen huisdiereigenaren in de regio Utrecht hun overleden huisdier doneren aan de Universiteit Utrecht. Eveneens de reden voor mijn bloemtje!  . 

  Lees meer
Word Donateur!