Nieuws

 • Proefdiervrije onderwerpen moeilijk? Niet meer!

  Proefdiervrije onderwerpen moeilijk? Niet meer!

  3 juli 2014, 11:15

  Soms krijgen we vragen van onze achterban over allerlei onderwerpen van Proefdiervrij. 'Hoe zit het met de daling van het aantal proefdieren en wat heeft Proefdiervrij inmiddels allemaal voor elkaar gekregen?'. We vinden het belangrijk dat geïnteresseerden weten wat Proefdiervrij doet en wat er speelt rond het onderwerp. Deze materie kan lastig zijn. Daarom proberen we deze zo overzichtelijk mogelijk in kaart te brengen. Dat hebben we inmiddels gedaan voor een aantal onderwerpen.

  Lees meer »
 • Een parel voor een prof

  Een parel voor een prof

  27 juni 2014, 15:54

  Afgelopen vrijdag heeft toxicoloog prof. dr. Geny Groothuis van de  Rijksuniversiteit Groningen  een ZonMw Parel voor haar jarenlange onderzoek naar alternatieven voor dierproeven vervangen. Proefdiervrij feliciteert haar met deze prijs.

  Lees meer »
 • Proefdiervrije techniek wint belangrijke prijs

  Proefdiervrije techniek wint belangrijke prijs

  16 juni 2014, 13:40

  Afgelopen vrijdagmiddag reikte Marianne Thieme de Hugo van Poelgeestprijs voor alternatieven uit aan het team van dr. Robert Passier! Volgens de jury lijkt zijn onderzoekstechniek mogelijk dierproeven uiteindelijk overbodig te maken. 

  Lees meer »
 • Stormloop op dierdonorcodicil door dierenartsen

  Stormloop op dierdonorcodicil door dierenartsen

  5 juni 2014, 09:00

  Dat overleden huisdieren het leven van proefdieren kunnen redden weten steeds meer huisdiereigenaren. Maar deze kennis verspreidt zich als een lopend vuurtje onder dierenartsen. Het dierdonorcodicil is daardoor in korte tijd heel veel groter geworden. Dit project startte in 2011 met vijf dierenartsen. Drie jaar later zijn dit er zeven keer zoveel!  Van vijf naar drieënveertig dierenklinieken in de regio Utrecht!    

  Lees meer »
 • Proefdieren in jaarverslag Economische Zaken?

  Proefdieren in jaarverslag Economische Zaken?

  28 mei 2014, 12:08

  Vorige week publiceerden alle ministeries hun jaarverslag van 2013. Met belangstelling hebben we het jaarverslag van het ministerie van Economische Zaken gelezen. Henk van Gerven van de SP kon zich vinden in onze vragen en stelde twee feitelijke Kamervragen.

  Lees meer »
 • Verkiezingsuitslag gunstig voor de proefdieren?

  Verkiezingsuitslag gunstig voor de proefdieren?

  26 mei 2014, 13:21

  Proefdiervrij heeft in aanloop naar de verkiezingen haar achterban opgeroepen mee te lobbyen. En daarop is veel gereageerd. Dat helpt ons de komende tijd om de contacten met Nederlandse europarlementariërs te versterken en nieuwe banden te leggen.

  Lees meer »
 • Kritische bezoekers en pittige discussies

  Kritische bezoekers en pittige discussies

  20 mei 2014, 16:02

  Op 9 mei 2014 vond onze tweede informatiemiddag plaats, onder de titel 'Kijkje in het lab'. Deze keer gingen de deuren open van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Hier lopen twee belangrijke projecten van Proefdiervrij, het dierdonorcodicil en het plastinatieproject. De deelnemers kregen een unieke kans: Ze gingen de discussie aan met medewerkers van de universiteit over het gebruik van proefdieren en proefdiervrije technieken. 

  Lees meer »
 • Allereerste Facebook college van Nederland

  Allereerste Facebook college van Nederland

  8 mei 2014, 10:38

  Heb je het ons eerste Facebookcollege gemist? Geen punt wij hebben de filmpjes en nieuwsberichten voor je verzameld zodat je ze nog eens rustig kunt bekijken en nalezen.

  Lees meer »
 • Stap in de wereld van de diergeneeskunde student

  Stap in de wereld van de diergeneeskunde student

  2 mei 2014, 14:02

  Stap in de wereld van de diergeneeskunde student.  Dit jaar  opende de universiteit Utrecht het studielandschap  op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In dit landschap staan moderne en vernieuwende proefdiervrije onderwijsmodellen waar studenten mee kunnen studeren en leren. Wij namen een kijkje achter de schermen. Kijk met ons mee!

  Lees meer »
 • Proefdiervrij onderzoek en kunst gaan goed samen

  Proefdiervrij onderzoek en kunst gaan goed samen

  1 mei 2014, 12:52

  Proefdiervrij onderzoek vergt creativiteit, verbeelding en doorzettingsvermogen. We zijn daarom ook verheugd dat het proefdiervrij onderzoek van Biomimiq getoond werd tijdens de Nacht van Kennis en Kunst te Leiden. 

  Lees meer »
Word Donateur!