Nieuws

 • Onze goede voornemens voor 2015

  Onze goede voornemens voor 2015

  29 januari 2015, 11:00

  Vernieuwing, vooruitgang en de kracht van de wetenschap. Deze woorden staan in 2015 bij ons centraal. Wil je weten hoe we dit gaan doen en benieuwd hoe jij kan helpen? Kijk dan snel het filmpje!

  Lees meer »
 • Exclusief interview nieuw proefdiervrij onderzoek

  Exclusief interview nieuw proefdiervrij onderzoek

  12 december 2014, 09:00

  Dr. Dik van Gent en dr. Julie Nonnekens, onderzoekers aan de Erasmus Medisch Centrum, te Rotterdam ontwikkelen nieuwe technieken om menselijk tumormateriaal direct, zonder tussenkomst van proefdieren, te kunnen gebruiken voor het testen van nieuwe medicijnen en behandelingen tegen kanker. Lees hier een exclusief interview over hun werk en motivatie. 

  Lees meer »
 • Navraag: jaarcijfers dierproeven geen reden tot optimisme

  Navraag: jaarcijfers dierproeven geen reden tot optimisme

  11 december 2014, 16:31

  Vorige week kwam de Zodoende 2013 uit, het jaaroverzicht dierproeven en proefdieren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarin werd duidelijk dat het aantal proefdieren met 10 procent was gedaald. Geweldig nieuws? Proefdiervrij deed nader onderzoek.

  Lees meer »
 • Het grote kennisonderzoek proefdieren 2014 is uit

  Het grote kennisonderzoek proefdieren 2014 is uit

  5 december 2014, 11:44

  Over proefdieren is bij veel Nederlanders maar bitter weinig bekend, terwijl het onderwerp in de media voor veel opschudding zorgt. Een meerderheid vindt het wenselijk dat er zo min mogelijk dierproeven worden gedaan. Dit is de uitkomst van een onderzoek van Proefdiervrij onder 1.000 representatieve Nederlanders.  

  Lees meer »
 • Staatssecretaris Dijksma is aan zet

  Staatssecretaris Dijksma is aan zet

  5 december 2014, 11:00

  Afgelopen woensdagavond vond in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Dierproeven plaats. Woordvoerders van politieke partijen stelden belangrijke onderwerpen aan de orde. Verantwoordelijk staatssecretaris Dijksma neemt diverse onderwerpen in onderzoek. Gezien de ambitie die zij heeft getoond in de korte tijd dat zij op deze plek zit, koesteren wij hoge verwachtingen.

  Lees meer »
 • Groeiende erkenning voor proefdiervrij onderzoek

  Groeiende erkenning voor proefdiervrij onderzoek

  21 november 2014, 09:30

  Steeds meer prijzen worden uitgereikt voor proefdiervrij onderzoek. Een van de grootste prijzen (ter waarde van in totaal 250.000 pond) werden 14 november jongstleden uitgereikt door Lush. Lees meer over de prijswinnaars en hun baanbrekende innovaties. 

  Lees meer »
 • Nieuwe Wet op de dierproeven komt eraan

  Nieuwe Wet op de dierproeven komt eraan

  20 november 2014, 12:02

  Op 20 november werd duidelijk dat de wetswijziging de eerstvolgende week formeel de Eerste Kamer zou passeren. De nieuwe Wet op de Dierproeven is op 25 november definitief! Op deze wijziging van de Wet op de Dierproeven hebben we lang moeten wachten.

  Lees meer »
 • Voor het eerst sinds tien jaar daling aantal proefdieren

  Voor het eerst sinds tien jaar daling aantal proefdieren

  19 november 2014, 16:00

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceerde vandaag de Zodoende 2013, het overzicht van het aantal proefdieren dat in 2013 is gebruikt. Voor het eerst sinds 2003 is er sprake van een noemenswaardige daling. Nu Staatssecretaris Dijksma extra inzet op de vervanging van proefdieren, verwachten we dat deze daling zich de komende jaren voort zal zetten. Proefdiervrij zet zich hier vol voor in.

  Lees meer »
 • Voor heldere resultaten moet je anders gaan testen

  Voor heldere resultaten moet je anders gaan testen

  17 november 2014, 06:00

  Op 17 november begint onze nieuwe campagne, met de slogan: 'voor heldere resultaten moet je anders gaan testen'. Waarom we deze campagne zijn gestart?  Marja vertelt in haar video-blog alles wat je  daarover moet weten. 

  Lees meer »
 • Stap in de wereld van de diergeneeskunde student

  Stap in de wereld van de diergeneeskunde student

  5 november 2014, 08:30

  Stap in de wereld van de diergeneeskunde student.  Dit jaar  opende de universiteit Utrecht het studielandschap  op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In dit landschap staan moderne en vernieuwende proefdiervrije onderwijsmodellen waar studenten mee kunnen studeren en leren. Wij namen een kijkje achter de schermen. Kijk met ons mee!

  Lees meer »
Word Donateur!