Nieuws

 • Nieuwste interactieve film live

  Nieuwste interactieve film live

  26 februari 2015, 11:00

  In 2010 startte het proefdiervrije onderzoek van prof. dr. Hans van Leeuwen en dr. Marjolein van Driel naar uitzaaiingen van kanker naar bot. Bekijk de interactieve video en kijk achter de schermen mee bij dit proefdiervrije onderzoek. 

  Lees meer »
 • Technische storing incasso

  Technische storing incasso

  26 februari 2015, 09:37

  Door een technische storing zijn per abuis 886 bijdrages dubbel geïncasseerd. U hoeft niets te doen, wij zorgen ervoor dat het teveel geïncasseerde bedrag terug wordt gestort. Excuses voor het ongemak. 

  Lees meer »
 • Proefdiervrije techniek geeft dierenartsassistente meer zekerheid

  Proefdiervrije techniek geeft dierenartsassistente meer zekerheid

  19 februari 2015, 12:20

  Dankzij een inzamelingsactie onder donateurs van Proefdiervrij beschikt het Wellantcollege Houten, waar de opleiding tot dierenartsassistente wordt gegegen, over een prikpootmodel. Na twee jaar praktijkervaring namen we een kijkje. Is het model een succes?

  Lees meer »
 • Proefdiervrije wereldkankerdag

  Proefdiervrije wereldkankerdag

  4 februari 2015, 11:06

  Het is vandaag Wereldkankerdag. Wist je dat proefdiervrij kankeronderzoek mogelijk is? Dr. Julie Nonnekens van het Erasmus Medisch Centrum vertelt wat haar motiveert om proefdiervrij kankeronderzoek te doen. 

  Lees meer »
 • Onze goede voornemens voor 2015

  Onze goede voornemens voor 2015

  29 januari 2015, 11:00

  Vernieuwing, vooruitgang en de kracht van de wetenschap. Deze woorden staan in 2015 bij ons centraal. Wil je weten hoe we dit gaan doen en benieuwd hoe jij kan helpen? Kijk dan snel het filmpje!

  Lees meer »
 • Exclusief interview nieuw proefdiervrij onderzoek

  Exclusief interview nieuw proefdiervrij onderzoek

  12 december 2014, 09:00

  Dr. Dik van Gent en dr. Julie Nonnekens, onderzoekers aan de Erasmus Medisch Centrum, te Rotterdam ontwikkelen nieuwe technieken om menselijk tumormateriaal direct, zonder tussenkomst van proefdieren, te kunnen gebruiken voor het testen van nieuwe medicijnen en behandelingen tegen kanker. Lees hier een exclusief interview over hun werk en motivatie. 

  Lees meer »
 • Navraag: jaarcijfers dierproeven geen reden tot optimisme

  Navraag: jaarcijfers dierproeven geen reden tot optimisme

  11 december 2014, 16:31

  Vorige week kwam de Zodoende 2013 uit, het jaaroverzicht dierproeven en proefdieren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarin werd duidelijk dat het aantal proefdieren met 10 procent was gedaald. Geweldig nieuws? Proefdiervrij deed nader onderzoek.

  Lees meer »
 • Het grote kennisonderzoek proefdieren 2014 is uit

  Het grote kennisonderzoek proefdieren 2014 is uit

  5 december 2014, 11:44

  Over proefdieren is bij veel Nederlanders maar bitter weinig bekend, terwijl het onderwerp in de media voor veel opschudding zorgt. Een meerderheid vindt het wenselijk dat er zo min mogelijk dierproeven worden gedaan. Dit is de uitkomst van een onderzoek van Proefdiervrij onder 1.000 representatieve Nederlanders.  

  Lees meer »
 • Staatssecretaris Dijksma is aan zet

  Staatssecretaris Dijksma is aan zet

  5 december 2014, 11:00

  Afgelopen woensdagavond vond in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Dierproeven plaats. Woordvoerders van politieke partijen stelden belangrijke onderwerpen aan de orde. Verantwoordelijk staatssecretaris Dijksma neemt diverse onderwerpen in onderzoek. Gezien de ambitie die zij heeft getoond in de korte tijd dat zij op deze plek zit, koesteren wij hoge verwachtingen.

  Lees meer »
 • Groeiende erkenning voor proefdiervrij onderzoek

  Groeiende erkenning voor proefdiervrij onderzoek

  21 november 2014, 09:30

  Steeds meer prijzen worden uitgereikt voor proefdiervrij onderzoek. Een van de grootste prijzen (ter waarde van in totaal 250.000 pond) werden 14 november jongstleden uitgereikt door Lush. Lees meer over de prijswinnaars en hun baanbrekende innovaties. 

  Lees meer »
Word Donateur!