Onze beeldmerken 

kunstratcell on a chipmaagdarmmodelnanokunsthond

De beeldmerken van Proefdiervrij staan model voor manieren om proefdieren te vervangen door proefdiervrij onderzoek.

 

 

De kunstrat

kunstratDe pvc kunstrat is een uitstekende methode voor aankomende microchirurgen als zij bijvoorbeeld het hechten van bloedvaatjes willen oefenen. Proefdiervrij staat achter het gebruik van deze kunstratten; het spaart dierenlevens en laat studenten nadenken over het gebruik van proefdieren.

 

Cell-on-a-chip

 cell on a chipCell-on-a-chip is een techniek waarbij levende, menselijke lichaamscellen aan een computerchip worden gekoppeld. De chip meet processen en reacties in cellen bij veiligheids- of fundamenteel onderzoek. Lees meer >>
Door fondsen te werven draagt Proefdiervrij bij aan de ontwikkeling van deze nieuwe techniek. 

 

Het maag-darmmodel

maagdarmmodelHet maag-darmmodel is een in vitro opstelling, waarmee medicijn- en voedselonderzoek worden gedaan zonder gebruik van proefdieren. Proefdiervrij voert een actieve lobby om deze techniek te promoten en verder te ontwikkelen. 

 

 Nanotechnologie

nanoNanotechnologie draagt bij aan de ontwikkeling van minuscule laboratoria, zgn. labs-on-a-chip. Met deze chips worden bijvoorbeeld weer de effecten van nanodeeltjes in cosmetica gemeten. Proefdiervrij is actief betrokken bij deze innovatie en geeft voorlichting over de mogelijkheden ervan.

 

Levensechte modellen

 kunsthondLevensechte modellen van dieren worden steeds vaker gebruikt in het diergeneeskundig onderwijs. Zo kunnen studenten hun behandeltechnieken perfectioneren zonder dat daarbij echte dieren nodig zijn. Proefdiervrij steunt en stimuleert het gebruik van deze modellen bij onderwijsinstellingen wereldwijd. 

 

Bekijk hier de tv-spots van Dennis!

 

Word Donateur!