Redt mijn huisdier echt een proefdier?

Woensdag 27 maart 2013

Het dierdonorcodicil redt al twee jaar honderden levens van proefdieren. Het is een groot succes op de Universiteit Utrecht want vanaf heden worden er alleen maar dieren van het dierdonorcodicil gebruikt voor onderwijs. Er hoeven dus geen proefdieren meer worden aangekocht. Maar wie zijn de gezichten achter het dierdonorcodicil?

 

Het verhaal van Marjoleine en haar ratjes:

"Al op jonge leeftijd wist ik het zeker, ik word orgaandonor. Ze mogen alles hebben wat ze kunnen gebruiken, want als ik overleden ben heb ik er niks meer aan.

Een paar jaar geleden las ik opblog_marjoleinekoops_cadillac_caledonia.jpg een rattenforum over het dierdonorcodicil en heb ik meer informatie gezocht.

 

Hoe werkt het?

Redt mijn huisdier echt een proefdier? Wat wordt er met mijn geliefde huisdier gedaan?Hoe kan ik hieraan meewerken? Ik kwam terecht op de website van Proefdiervrij en bij de lijst van aangesloten dierenartsen stond ook de mijne.

 

Afscheid nemen

Eerder liet ik een ratje bij de dierenarts nadat ze waren overleden of ingeslapen. Als ik weet dat er een einde aan een leven komt neem ik thuis al afscheid. Dit is voor mij genoeg. Voor mij is het lichaam na het overlijden niks meer dan een omhulsel. Het lijkt nog wel op mijn geliefde ratje, maar die is er dan niet meer.

 

Een laatste bijdrage

Door het dierdonorcodicil kunnen mijn ratjes nog een laatste bijdrage leveren, zelfs een proefdier redden. Ik vind het daarnaast een fijn idee dat studenten er van leren. Ze zien misschien iets wat ze bij een gezond ingeslapen dier niet zo snel tegenkomen. Zo hadden twee van mijn gedoneerde ratjes een kaakabces en een ander had een tumor."

-Marjoleine Koops

Foto: Marjoleine Koops met Cadillac, Caledonia en Phantom

 


« Ga naar het blogoverzicht

Reageer ook!

Reacties

Esther pappot

11 april 2013, 13:27

Dit is fantastisch
Één goede bijdrage voor de dieren
Waar vind ik de lijst van dieren artsen die dit project steunen.
Groetjes Esther

Esther pappot

11 april 2013, 13:27

Dit is fantastisch
Één goede bijdrage voor de dieren
Waar vind ik de lijst van dieren artsen die dit project steunen.
Groetjes Esther

Gonny Huissoon

11 april 2013, 15:41

Ben er zelf niet opgekomen, wat een mooi idee!!!

patricia mulder

11 april 2013, 15:55

Goed dat dit bestaat,maar helaas mijn honden worden gecremeerd en gaan mee in mijn kist.ik wil ze voor altijd bij me hebben.ik zie ze niet als een leeg omhulsel,maar dat is ieder voor zich.ik vind t wel geweldig dat andere mensen dit wel kunnen en daar mee veel levens redden

Toon Timmermans

11 april 2013, 16:11

een prachtig initiatief, geweldig!!

1 | 2
Word Donateur!